Ai făcut teste peste teste ca să vezi ce job ti se potriveste în funcție de personalitate, dar încă nu ți-e clar ce carieră să urmezi? Ca tine sunt multe femei care își ratează adevărata vocație prin firme care nu le remarcă atuurile și abilitățile. Mai grav e că nici nu le plătesc pe măsură.

Dar despre toate acestea vom vorbi în articolul de azi. Caracterele tari ar trebui să aspire la mai mult, în timp ce caracterele slabe ar trebui să își folosească ”armele” feminine pentru a câștiga teren la locul de muncă. Rămâi alături de noi și îți promitem că vor fi cele mai bine folosite 5 minute din viața ta!

Spune-mi ce personalitate ai ca să-ți spun ce job ti se potriveste

angajari videochat ConstantaToate știm că ideal este să-ți alegi un job care să te împlinească din toate punctele de vedere: financiar, profesional, dar și personal, fiindcă ne referim și la timpul liber, pasiuni, familie sau studii. Însă realitatea ne arată opusul a ceea ce noi numim ”ideal”.

Câteva studii elaborate în 2021 arată că jumătate dintre români sunt influențați și în viața personală de jobul lor la nivel de satisfacție financiară, atmosferă și multe alte aspecte.

Astfel, devine cu atât mai important să-ți alegi jobul care se aliniază cu personalitatea ta și te reprezintă cel mai bine, pentru că făcând ceea ce iubești, nu vei simți niciodată că muncești. Pe de altă parte, evoluezi, te descoperi, crești financiar și îți construiești un drum pe care nimeni nu ți-l va putea contesta vreodată. Dar gata cu vorba și hai să vedem ce job ti se potriveste în funcție de personalitate și trăsături:

#1 – Personalitate introvertită

Persoanele introvertite, adică timide, reținute sau care nu-și expun gândurile, tind să lucreze cel mai bine singure sau în grupuri mici, de la sediu sau de acasă. Uriașul atu al introvertitelor este concentrarea! Da, din acest motiv, specialiștii în recrutare le ”vânează” pentru angajare. Au o mare atenție la detalii, deoarece le place să se concentreze pe o singură sarcină, sunt perfecționiste și tipicare.

 • Industrii ideale: IT, videochat, medicină, drept, contabilitate.
 • Locuri de muncă ideale: medic, social media manager, model de videochat, asistent manager, contabil, asistent juridic.

#2 – Personalitate extrovertită

Persoanele extrovertite sunt deschise și adooooră să iasă în evidență! Le place să lucreze în grupuri mari și preferă adesea să lucreze în echipă. De obicei, se simt confortabil să vorbească în public și să conducă activități de grup. Și, spre deosebire de introvertite, funcționează cel mai bine atunci când jonglează cu o varietate de sarcini sau supraveghează o echipă numeroasă de modele online.

 • Industrii ideale: resurse umane, relații publice, social media, vânzări, actorie.
 • Locuri de muncă ideale: HR, PR manager, trainer studio live streaming, agent imobiliar, actriță/ figurantă.

#3 – Personalitate organizatorică

O femeie cu personalitate organizatorică este deschisă, orientată spre detalii și foarte, foarte practică. Aceste ”zeițe” ale lucrului bine făcut se bucură de comunitatea și de structura convențională și ordinea în viața de zi cu zi. Le place să urmeze regulile și procedurile standard, dar le place să fie implicate în grupuri. Au dorința de a elimina dezordinea, ceea ce le permite să se bucure de sarcini, de la setup-ul unei camere pentru live streaming și până la detaliile unui shooting photo la un studio din Constanța.

 • Industrii ideale: marketing, administrație, finanțe și turism.
 • Locuri de muncă ideale: specialist marketing, asistent administrativ, contabil, responsabil salarizare.

cel mai bun studio de videochat din Constanta#4 – Personalitate artistică

Femeilor artistice le place să-și folosească atât mâinile, cât și mintea. Le place să fie creative și inovatoare în munca lor. De obicei, femeile cu o personalitate artistică se opun condițiilor convenționale de lucru, dar, în schimb, preferă să lucreze cu program flexibil și fără să fie supravegheate. Preferă să-și pună în aplicare ideile decât să urmeze ideile altora și să câștige bani ușor.

 • Industrii ideale: design, publicitate, teatru, muzică, dans, modelling, make-up.
 • Locuri de muncă ideale: designer de interior, influencer, actriță, live streaming model, hostess, dansatoare, make-up artist.

#5 – Personalitate grijulie

Femeile grijulii sunt orientate spre munca alături de oameni. Le place să se ocupe de nevoile altora, să lucreze alături de ceilalți, dar și să lucreze pentru bunăstarea celorlalte angajate. Sunt foarte responsabile și de încredere și au abilități organizatorice puternice. Specialiștii în recrutare le vânează pentru joburile de trainer, fiindcă se ocupă de bunăstarea echipei și a fiecărei angajate pe care o coordonează.

 • Industrii ideale: medicină, educație, servicii sociale, videochat, resurse umane.
 • Locuri de muncă ideale: medic, nutriționist, asistent administrativ, office manager, trainer modele online, organizator de evenimente.

#6 – Personalitate antreprenorială

Antreprenoarea este un lider înnăscut care se bucură de responsabilitatea de a-i îndruma pe alții și de a construi și menține echipe de oameni. Femeilor născute cu această personalitate le place adesea să finalizeze proiectele de la început până la sfârșit, dar înțeleg și cum și când să delege sarcini altora. Acestea tind să fie foarte încrezătoare și ambițioase.

 • Industrii ideale: mediul academic, afaceri, finanțe, drept, guvern.
 • Locuri de muncă ideale: profesor, CEO, antrenor, bancher, avocat, judecător, politician.

#7 Personalitate analitică

Femeii analitice îi place să analizeze teoriile și să-și folosească abilitățile de raționament logic. Femeilor născute sub această ”zodie” le place adesea să lucreze singure, nu în echipă. Acestea se mențin la standarde înalte și, prin urmare, sunt foarte orientate spre detalii.

 • Industrii ideale: știință, medicină, armată, drept, afaceri, IT, finanțe, mediul academic.
 • Locuri de muncă ideale: inginer, doctor, militar, avocat, manager, programator, profesor.

#8 Personalitate idealistă

Idealistei îi place să lucreze pentru a face lumea un loc mai bun. Ea funcționează cel mai bine atunci când lucrează spre un obiectiv înalt, cu accent pe progresul social. Idealistelor le place adesea să lucreze în echipă și sunt atente la nevoile fiecărei persoane din componența ei.

 • Industrii ideale: asistență socială, resurse umane, educație, sănătate și bunăstare, guvern, artă.
 • Locuri de muncă ideale: asistent social, consilier, model de fotografie, designer.

#9 Personalitate realistă

Realistei îi place să lucreze cu fapte și să obțină rezultate tangibile. Îi place să facă și să creeze mai degrabă decât să gândească și să analizeze. Realistelor le place adesea să lucreze cu mâinile, folosind echipamente sau instrumente ca aparate foto sau instrumente de machiaj . Fiind foarte practice, realistele își păstrează calmul în situații dificile.

 • Industrii ideale: sport și fitness, aviație, știință, drept.
 • Locuri de muncă ideale: antrenoare de fitness, stewardesă, analist de afaceri, polițistă.

Model, trainer, make-up artist sau influencer online? Ție ce job ti se potriveste în funcție de personalitate? ?