Numărul real de femei care fac videochat în România este absolut surprinzător. Dar mai surprinzător decât numărul este locul fruntaș pe care Europa îl ocupă în topul continentelor care domină industria videochatului, potrivit unor date oficiale. Pentru că am tot discutat în articolele precedente despre oferta crescută a joburilor în videochat, azi vă prezentăm statisticile care răspund acestei cereri din partea româncelor care lucrează ca modele online și traineri.

Și vă mai dăm un pont: este foarte posibil ca din aceste statistici să facă parte (cel puțin) o prietenă sau cunoștință, ori chiar tu. Pentru că videochatul este, fără doar și poate, industria preferată a tinerelor care vor să câștige discret bani ușor și rapid. ?

Videochatul, o industrie în creștere

modele videochat constanta

Videochatul devine din ce în ce mai popular și în fiecare an industria live crește, depășind platformele convenționale pe care puteau fi văzute imagini și clipuri cu femei frumoase. Dar, în ciuda popularității videochatului, este dificil să găsești o mulțime de informații concrete despre industrie. Majoritatea site-urilor își păstrează datele pentru ele.

Când în sfârșit găsești raportări privind statisticile, acestea nu reflectă întotdeauna doar componenta de videochat, fiind combinate cu alte site-uri și activități care intră sub incidența live streaming-ului. Așa că am făcut câteva investigații și am găsit următoarele stastistici care arată clar și fără dubiu că România este una dintre țările în care activează un număr mare de modele de videochat.

Cele mai multe femei care fac videochat locuiesc în Europa

angajari videochat

Spuneam mai sus că Europa este continentul pe care se înregistrează cel mai mare număr de femei care fac videochat. Sângele latin, frumusețea, pasiunea și ambiția româncelor sunt printre atuurile modelelor de top. De altfel, și noi avem exemplele noastre și am vorbit într-un articol anterior despre vedetele care au făcut videochat, iar acum se bucură de celebritate în showbiz.

În România, modelele de videochat pot câștiga mii de dolari pe lună. Pentru că videochatul este legal, acestea plătesc impozite pe câștigurile obținute, în timp ce se bucură zi de zi de cele mai bune condiții de lucru oferite de studiouri (dincolo de sistemele de streaming 4k, cele mai performante conexiuni rapide la internet, camere web de înaltă definiție, shooting-uri profesionale), iar studiourile se ocupă de imaginea, promovarea și succesul lor. Totuși, popularitatea videochatului în Europa este asigurat nu doar de frumusețea femeilor latine, ci și din atitudinea deschisă și prietenoasă care le caracterizează.

Este ”secretul” pe care multe femei care fac videochat l-au descoperit de la începutul carierei și totodată secretul care le-a adus mulți bani din videochat. Asta pentru că videochatul non-adult pune accentul pe relaționare, ascultare, înțelegere față de membrii cu care modelele interacționează, care accesează site-urile de videochat pentru a socializa cu femei dispuse să îi asculte. Acesta este, de altfel, unul dintre principalele motive pentru care româncele conduc detașat față de alte modele europene de top atunci când vine vorba de popularitate în videochat.

Femeile care fac videochat aleg singure cum să interacționeze cu membrii. Reversul medaliei?

cel mai bun studio de videochat

Iată ce ne-a spus Bia, unul dintre modelele de top de la Regal Studio:

Pentru că noi, modelele, locuim în țări și locuri diferite, nu toate lucrăm la aceeași oră, ceea ce este un lucru bun. Am sentimentul că și comportamentul este ușor diferit. Unele fete vor scrie mai degrabă decât să vorbească, așa că asta îmi oferă cale liberă să plusez acolo unde membrii duc lipsă de ceva. Practic, fiecare model poate alege cum va interacționa cu membrii săi, dar eu prefer să transform această libertate în profit. Unde văd oportunitate, plusez și stau de vorba cu ei, îi ascult, îi sfătuiesc, dacă stă în puterea mea să o fac și astfel îi fidelizez. ?

De asemenea, spre deosebire de alte modele de pe Jasmin și alte site-uri, Bia se concentrează doar pe o singură operațiune. Alte modele de videochat, însă, vor lucra simultan pe mai multe site-uri pentru a-și crește veniturile. Aceasta este o practică ce pare să fie mai comună în rândul modelelor care nu au o colaborare stabilă cu un studio și fac videochat pe cont propriu.

În S.U.A., de exemplu, modelele tind să nu lucreze pe mai multe site-uri”, ne spune Bia. „Este o strategie foarte comuna că modelele europene să lucreze pe mai multe site-uri. Dacă au un vocabular foarte limitat, atunci se bazează pe aspectul fizic pentru a-și atrage membrii. În absența unei colaborări cu un studio profesionist, este greu să știi cum să te promovezi și să-ți reții membrii. Unele pun accent doar pe aspectul fizic, dar, cum spuneam, nu toți bărbații caută să vadă modele dezbrăcate; majoritatea au nevoie să vorbească cu cineva, pentru că în viață reală nu au partenere.

Romanian videochat: Statistici privind activitatea femeilor care fac videochat la studiourile din România

videochat romanesc

V-am facut curioase? Haideți să parcurgem câteva statistici interesante despre videochatul românesc:

1. Peste 300.000 de femei fac videochat în România

Te miră acest număr? Ei bine, nu ar trebui. Totalul femeilor care câștigă bani din videochat poate fi chiar și mai mare, dacă luăm în calcul modelele care fac videochat de acasă, pe cont propriu. Cu riscul de a ne repeta, videochatul a continuat să crească până la a deveni o forță a economiei mondiale mulțumită online-ului, fiindcă femeile pot lucra din confortul unui dormitor de lux, cu un program flexibil, din fața unei camere web. Așadar, avem în prezent peste 300.000 de românce care colaborează cu studiouri de videochat din Constanța, Tulcea și alte orașe din România, printre care se pot afla și prietene sau simple cunoștințe de-ale tale. Sau, cine știe, poate chiar și tu. ?

2. Româncele sunt cele mai active pe site-urile de videochat

Potrivit unui studiu realizat în 2020 de un cunoscut site de videochat, româncele erau cele mai prezente pe site-urile de videochat, acest lucru indicând și o mare cerere din partea membrilor. Asta deși show-urile lor erau private, spre deosebire de cele ale modelelor din Columbia și Statelor Unite ale Americii, care ofereau show-uri live de care membrii se puteau bucura gratuit. Asta ne arată că bărbații preferă să plătească mai mulți bani pentru a interacționa cu modelele de naționalitate română, deși au posibilitatea de a le vedea pe columbience în show-uri total gratuite.

3. Modelele din România au între 20 – 30 de ani

Majoritatea modelelor de videochat, în jur de 32%, sunt foarte tinere, având între 20 – 30 de ani. Există și un procent mai mic, de până la 7%, care reprezintă modelele de 31 – 41 de ani. Statisticile sunt încurajate de faptul că videochatul este legal în România, așa încât chiar și cele mai tinere femei, cu condiția să aibă 18 ani împliniți, se pot angaja la un studio de videochat din Constanța cu contract, bucurându-se de banii pe care nu i-ar fi câștigat la un alt job.

4. Joburile în videochat sunt preferate de studente, mămici și antreprenoare

Dacă vorbim de femei care fac videochat, putem spune că sunt încadrate în cele 3 categorii de mai sus. Bineînțeles, nu putem generaliza, dar recrutorii studiourilor de videochat pot confirma că există o predilecție a acestor femei pentru joburile în domeniu. Asta datorită flexibilității joburilor, a confidențialității asigurate de studio, a discreției (astfel că familia și viitorii angajatori nu știu cu ce se ocupă/ s-au ocupat), dar înainte de toate datorită câștigurilor mari și rapide pe care le pot obține. De exemplu, un model de videochat poate câștiga la un studio din Constanța un salariu lunar de 6.000 lei și comisioane cuprinse între 50% – 80% (în funcție de încasări).

5. România, unul dintre cei 3 lideri ai videochatului la nivel mondial

Țara noastră face parte din ”triunghiul” liderilor videochatului în lume. Mai exact, alături de Columbia și Filipine. Nu este deloc surprinzător că cele mai multe modele de videochat lucrează în orașele din România, în condițiile în care tot mai multe femei care fac videochat au tot ce-și pot dori de la un astfel de job. Urmează cele două metropole din Columbia, Medellin și Bogota, dar și Manila. În mod surprinzător, de asemenea, Nairobi se află în topul locațiilor cu cele mai multe modele de videochat, chiar dacă nu există atât de multe camere live din Kenya, cum ar fi în România sau Columbia.

Statistici generale despre videochat

Că România este o forță a videochatului în lume am arătat-o mai devreme, dar haideți să vedem și alte statistici ”secrete” despre industrie:

  • Videochatul generează venituri de 1 miliard de dolari anual – iar acest număr continuă să crească;
  • Site-urile de videochat sunt vizitate de aproximativ 5% dintre utilizatorii de internet din întreaga lume în fiecare zi;
  • Doar între 15% și 35% dintre modelele de videochat locuiesc în S.U.A;
  • Majoritatea femeilor care fac videochat sunt din Europa de Est și Asia de Sud-Est;
  • Alexa a clasat LiveJasmin (cel mai bun site de videochat afiliat cu studiourile premium din Constanța), pe locul 51 cel mai popular site din lume – și pe locul 30 cel mai popular din America;
  • LiveJasmin este, de asemenea, cel mai popular site pentru adulți din lume, cu 32 de milioane de vizitatori pe lună – adică 2,5% din toți utilizatorii de internet;
  • Modelele de videochat lucrează în ture pentru că membrii care intră pe site-urile de videochat locuiesc în state cu diferite fusuri orare;
  • Potrivit unui alt studiu realizat de un site de videochat, membrii care plătesc cei mai mulți bani pentru show-urile live ale modelelor provin din state precum Wyoming, Alaska și Montana, acesta fiind un argument care întărește promisiunea studiourilor de videochat privind confidențialitatea și faptul că modelele nu riscă să fie recunoscute de români.

Poate cel mai surprinzător fapt despre live streaming este cât de puține date autentice și de încredere sunt accesibile femeilor care vor să lucreze ca modele de videochat. Documentându-ne, am învățat că se cunosc foarte puține lucruri concrete despre statisticile și demografia industriei de videochat. Chiar și mai puține sunt cunoscute în mod specific despre România, față de Columbia, Filipine sau alte țări în care se practică videochatul. Totuși, noi sperăm că informațiile prezentate în acest articol v-au fost de ajutor în ceea ce privește o carieră în domeniu.

Rețineți că online-ul este viitorul, iar videochatul este printre puținele industrii care s-au adaptat constant de peste două decenii tuturor schimbărilor din piața muncii.

Ca să devii model de videochat nu ai nevoie de studii superioare, cursuri de perfecționare etc., singura condiție esențială este să fii majoră, să ai un aspect fizic plăcut și să fii serioasă. Studioul îți asigură tot ce ai nevoie pentru a performa ca un model de top european, de la recuzită, imagine, promovare, training și suport tehnic 24/24.

Ești gata să îți schimbi viața alături de cele peste 300.000 de femei care fac videeochat în România? ?

Programează un interviu la telefon sau WhatsApp ? 0761 328 747 și hai să ne cunoaștem! ?