Videochatul este legal! Vezi negru pe alb ce spune legea despre cea mai bănoasă industrie a momentului!

Te-ai angaja pe loc dacă ai ști sigur că videochatul este legal și lucrezi pe bază de contract cu un studio din Constanța sau Tulcea? Atunci nu mai pierde timpul! Dacă până acum doar ai auzit că e legal să faci videochat, noi îți arătăm azi și dovezile care atestă corectitudinea unui job în domeniu. Pe scurt: faci bani rapid, ușor, din fața ecranului, iar activitatea ta este recunoscută legal, în timp ce toate taxele și impozitele sunt achitate la zi, ca la orice alt job.

angajari videochat in Constanta

Devino model de videochat cu ”acte în regulă”!

Chiar dacă un job în videochat îți asigură venituri net superioare față de ce ai în prezent, inevitabil te gândești și la alte aspecte în afară de bani. Și nu, nu discutăm despre program, pentru că cel mai bun studio de videochat din Constanța îți oferă flexibilitate deplină, program în ture și zile libere oricând ai nevoie, ci despre legalitatea acestuia. Știm că acest aspect este esențial pentru tine fiindcă ești pe cont propriu și vrei să te descurci singură, motiv pentru care vrei să fii în controlul lucrurilor. Să știi în ce intri înainte să faci un pas important.

Legea spune clar: videochatul este legal în România!

Unde-i lege, nu-i tocmeală, așa că cei/ cele care ți-au spus că să faci videochat legal în Constanța e imposibil vorbesc în necunoștință de cauza! Înainte să-ți pleci urechea la bârfele care circulă despre acest domeniu, documentează-te singură și alege în consecință. Este (foarte) posibil să ratezi șansă vieții tale din cauza alegerii neinspirate de a ascultă de gură lumii.

Să nu uităm că vulpea când nu ajunge la struguri spune că sunt acri! Așadar, nu te lăsa influențată de frustrarea persoanelor care au o părere negativă despre modelele online!

Trecând peste cei care nu sunt de acord cu videochatul, haide să vedem ce lege reglementează acest domeniu și care atestă, totodată, că este 100% legal să faci videochat în Constanța, Tulcea sau oriunde altundeva în România. Mai precis, legalitatea videochatului este atestată prin Legea 196/2003, revizuită și republicată în 2004.

Această lege atestă faptul că atât studiourile de videochat, cât și modelele colaboratoare activează într-un cadru legal definit câteva condiții. Câteva dintre acestea sunt:

  1. Încheierea unui contract (de artist – interpret) între model și studioul de videochat, contract în care sunt stipulate condițiile de colaborare și transparentizarea veniturilor;
  2. Virarea sumelor stipulate contractual în conturi bancare românești. A T E N Ț I E: Pentru a transparentiza pe deplin încasările modelelor, studioul trebuie să atașeze acte adiționale la contractul inițial în care să fie recunoscute aceste sume!;
  3. Ca studioul să efectueze către bugetul de stat plata taxelor și a impozitelor aferente fiecărui contract încheiat cu modelele, ca în cazul oricărui alt loc de muncă, așa încât activitatea modelelor să fie reglementată și recunoscută de instituțiile financiare.

Până aici, e clar că din perspectiva legalității, nu e absolut nicio diferență între un job în videochat și cel pe care încă îl ai sau pe care l-ai avut? Lucrezi tot în baza unui contract, însă diferențele semnificative sunt cele legate de câți bani câștigi, condițiile de lucru, programul flexibil și posibilitatea de a-ți schimba total stilul de viață. Totul, bineînțeles, 100% legal!

e legal sa faci videochat

Cum îți dai seama că studioul la care vrei să lucrezi funcționează legal?

Videochatul este legal peste tot în România, fiind reglementat, după cum am spus mai devreme, prin Legea 196/2003, revizuită și republicată în 2004. Însă degeaba ai această certitudine, dacă alegi să lucrezi la un studio care, pe românește, ”fentează” bugetul de stat și funcționează ilegal.

Dacă ți-a atras atenția un studio din Constanța care face angajări în videochat și vrei să începi să lucrezi acolo cât mai repede, documentează-te bine înainte să mergi la interviu:

  • Intră pe site, vezi care sunt avantajele și beneficiile oferite, condițiile de lucru;
  • Vezi ce rating are studioul în Google;
  • Urmărește-i conturile de Facebook și Instagram pentru noutăți;
  • Cere feedback de la cineva din interior (model, trainer, makeup artist etc.) și, dacă este posibil, mergi la studio pentru a vedea cum arată în realitate locația și care este atmosfera în rândul modelelor.

Ai aflat tot ce ți-a trebuit și ai ajuns la pasul final, de a programa un interviu de angajare la numărul de telefon 0761 328 747? Ei bine, acum i-acum: mergi cu temele făcute și cere răspunsuri la întrebările care te privesc în mod direct! Atât timp cât studioul își desfășoară legal activitatea și informațiile solicitate nu sunt sensibile, ți se va răspunde transparent și la obiect.

Așadar, dacă ți se va răspunde la aceste întrebări, în mod cert studioul funcționează legal și poți semna cu încredere un contract de colaborare cu acesta:

• Dacă se semnează un contract de colaborare între tine și studio;
• Care sunt drepturile și obligațiile fiecărei părți și dacă sunt stipulate contractual;
• Ce procent ți se oferă din încasările studioului;
• Dacă se atașează acte adiționale la contract pentru sumele încasate;
• Cum sunt câștigurile impozitate;
• Dacă studioul este plătitorul taxelor și impozitelor la bugetul de stat aferente fiecărui contract de colaborare încheiat etc.

Ești mai liniștită acum, că ai certitudinea legalității videochatului? ? Sperăm ca răspunsul să fie unul pozitiv, mai ales că sunt multe studiouri de videochat în Constanța care oferă condiții excelente de lucru și nu cer experiență la angajare. Videochatul este legal, însă trebuie să ai grijă să alegi cu atenție studioul partener. Sperăm să mergi cu lecția pregătită la interviu și cu mult curaj pentru a face pasul cel mare către independența financiară!