Comparație salarii 2022: Cât câștigă constănțencele fără experiență în funcție de domeniu?

Toți ne spun că nu ne face bine să ne comparăm cu ceilalți, dar mereu ajungem să facem comparație între salarii, ale noastre și ale celor din jur. Asta în ciuda faptului că nu ne ajută cu nimic să știm cât câștigă rudele sau prietenele noastre. Mai mult, concluzia ne întristează, de multe ori, fiindcă persoane slab calificate câștigă mai bine decât cineva care are experiență într-un domeniu, în timp ce persoanelor fără experiență, dar cu potențial, le este refuzată șansa la un job bine plătit încă de la interviu.

Discriminare sau nu, această realitate există, însă fetele ca tine știu că o ușă închisă le dă posibilitatea să deschidă o alta, într-un alt domeniu bine plătit.

Uneori, însă, comparația ne poate da avânt să evoluăm. Și nu doar din ambiție, ci și de nevoie. Asta pentru că:

 • Totul se scumpește

Prețurile alimentelor de bază au crescut, carburanții s-au scumpit, asta în timp ce salariile rămân pe loc sau chiar companiile mai taie din beneficii. Banii ajung, de multe ori, de la o lună la alta, iar distracția și relaxarea au devenit un lux pentru cei cu salarii mici.

 • Câștigăm diferit, plătim la fel

Salariul mediu în Constanța este de 3.180 de lei, cel din Tulcea este de 3.056 lei, în timp ce salariul mediu din București este de 4.850 de lei, potrivit statisticiromania.ro. Cu toate acestea, cheltuim la fel pentru coșul de cumpărături, indiferent în ce oraș lucrăm.

 • Până și să stai te costă mai mult

Tot banii ne țin pe loc și în dragoste. La un salariu mediu de 3.180 de lei, chiria în Constanța este de 160 – 200 de euro pentru o garsonieră și de 300 – 400 de euro pentru un apartament cu două camere. Prin urmare, multe cupluri amână mutatul împreună din considerente financiare.

 • Joburile solicitante sunt plătite prost

Probabil că și voi aveți în familie sau cel puțin cunoașteți persoane care, deși au joburi solicitante și lucrează peste program sau chiar și în weekenduri, nu sunt plătite suficient, dar cu toate acestea se complac în situație de teama că-și vor și acel mic salariu.

Comparație între salariile constănțencelor fără experiență

Dacă te regăsești într-una din situațiile de mai sus sau vrei să te angajezi pe un post bine plătit, deși nu ai studii superioare și nici experiență în muncă, ai ajuns unde trebuie. Lăsăm cifrele să vorbească de la sine pentru ca tu să înțelegi și să alegi singură jobul potrivit nevoilor tale financiare. Pentru asta, am făcut comparație între salarii pe mai multe posturi oferite de companii din Constanța care nu pretindeau experiență la angajare. Valorile au fost centralizate prin intermediul unei platforme de recrutare și segmentate în funcție de trei categorii principale. Așadar, hai să vedem cât poate câștiga o fată ca tine la primul ei job:

 • Comparație salarii joburi în vânzări fără experiență

Joburile în vânzări sunt bine plătite (și) în Constanța. Însă în cazul lor, banii cer sacrificii. Asta pentru că un astfel de job implică stres, multe targeturi și program de lucru extins. Bineînțeles, sunt ideale pentru fetele fără experiență, pentru că le oferă șansa să se formeze la locul de muncă, dar le și limitează abilitățile, competențele sau șansele de evoluție.

aplica pentru un job in videochat

Spre exemplu, dacă te angajezi ca vânzătoare într-un mall din primul an de facultate, ai șanse mari să o abandonezi din cauza jobului, pentru că vei fi avansată la postul de manager și vei avea un program încărcat (deplasări, ședințe etc.). Important este ca ce primești să compenseze, în timp, lipsurile lăsate de lucrurile la care ai renunțat pentru postul respectiv.

Iată cât poți câștiga în Constanța ca începătoare la cele mai căutate joburi în vânzări:

• Asistent vânzări: 1.900 – 2.200 lei;
• Operator call center: 1.900 – 2.400 lei;
• Lucrător comercial fast-food: 2.200 – 2.500 lei;
• Lucrător comercial benzinării: 2.000 – 3.000 lei;
• Operatori săli de jocuri de noroc: 2.000 – 4.000 lei;
• Hostess/ consilier vânzări/ promoteri: 2.000 – 4.000 lei;
• Asistent vânzări magazin articole sportive: 2.000 – 2.700 lei;
• Reprezentant vânzări echipamente electrice/ tech: 3.000 – 3.500 lei.

Revenind la salariul minim și costurile asociate chiriei în Constanța, vedem că doar câteva dintre aceste joburi sunt suficient de bine plătite. Poți supraviețui dacă te angajezi pe unul dintre posturi, fiindcă de undeva trebuie să începi, dar ai și alte opțiuni. Spre exemplu, jobul de operator call center pe o poziție de entry-level, remunerat cu maximum 2.400 de lei, nu îți poate acoperi și transportul, care oricum s-a scumpit enorm. În schimb, poți alege un job de model la un studio care îți decontează transportul pe o perioadă de 3 luni, timp în care poți face ce vrei tu cu banii câștigați.

 • Comparație salarii joburi fără experiență în prestări servicii

După vânzări, serviciile sunt o categorie la fel de ofertantă pentru joburi entry-level. Poți găsi ușor în Constanța un job în marketing, educație, HR, contabilitate etc. Însă sunt și suficient de bine plătite? Hai să vedem care sunt salariile oferite debutanților la cele mai căutate locuri de muncă în prestări servicii:

• Educatoare: 1.800 – 3.000 lei;
• Contabil junior: 2.000 – 3.500 lei;
• Lucrător depozit: 2.500 – 3.000 lei;
• Recepționer hotel: 2.500 – 3.000 lei;
• Office manager clinică medicală: 2.500 – 2.700 lei;
• Marketing (content writer, asistent marketing): 2.000 – 3.000 lei;
• Economist/ HR/ Contabil/ Inspector Resurse Umane: 2.500 – 3.000 lei.

angajari fara experienta

Dacă te tentează un job în servicii, trebuie să mai știi un lucru: avansările se fac destul de greu, exclusiv pe competență. Pentru că trebuie să fii foarte bună în ceea ce faci pentru că șeful să accepte să îți acorde un post mai bun, însă cu mai multe responsabilități. De exemplu, poți trece de la office manager la un rol de administrator sau de la asistent marketing la marketing manager, însă în timp. Timp în care va trebui să te descurci cu un salariu modest, timp în care nu te vei putea dedică unui alt job din cauza programului încărcat, timp pe care îl vei pierde doar la job. În schimb, dacă te angajezi în videochat poți îmbina utilul cu plăcutul, adică poți câștiga +4.000 lei lunar cu un program flexibil, care îți lasă timp pentru distracție și relaxare.

 • Comparație salarii joburi fără experiență în HoReCa

Constanța și Tulcea sunt doi poli importanți ai industriei HoReCa, alimentați de turismul sezonier. Restaurantele și pensiunile nu duc lipsă de personal în această perioadă a anului, dar acest lucru totuși nu acoperă nevoile financiare a angajaților sau rar, mulțumită bacșișurilor lăsate de clienți. De pildă, dacă nu ai experiență în muncă, dar vrei să lucrezi în industrie, iată ce posturi sunt disponibile și cât poți câștiga:

• Ospătar: 1.800 – 2.200 lei;
• Barman/ barista: 1.800 – 2.600 lei;
• Recepționeră hotel: 2.500 – 3.000 lei;
• Cameristă hotel/ pensiune: 2.000 – 2.500 lei.

job hostess online constanta

După cum poți vedea, salariile nu sunt foarte mari în industria ospitalității. În cazul hotelurilor și restaurantelor de lux, un angajat poate poate câștiga și până la 3.500 – 4.000 de lei, însă în cazul acestora este nevoie de experiență. Bineînțeles, pentru începători este aproape imposibil să poată câștiga atât din salariu și bacșiș, însă pot schimba oricând direcția către un job online care nu necesită experiență și nici zile în care stau de dimineața până seara în picioare. Tinerele care colaborează cu cele mai bune studiouri din Constanța au un program de lucru în ture, beneficiază de bonusuri și recompense periodice și, nu în ultimul rând, au un job legal și stabil pe termen lung.

Angajatori de top: Unde găsești cele mai bine plătite joburi din Constanța?

Dacă niciunul dintre joburile de mai sus nu te-ar ajuta să câștigi suficient de bine, poți oricând să aplici pentru un job la unul dintre cele mai bune studiouri de videochat din Constanța.

angajari modele videochat constanta

Câștigurile sunt cu mult mai mari, iar bonusurile cumulează cât un salariu pentru care ai munci o lună întreagă. Poți ajunge să câștigi ca model debutant între 900€ și +1.000€, un venit cumulat din:

 • Bonus de angajare de 600€;
 • Salariu garantat de 4.000 lei;
 • Comisioane între 50% – 80%, în funcție de performanțe;
 • Bonus de recomandare 1.000$ (pentru fiecare model angajat) etc.

De asemenea, ai transportul decontat pe o perioadă de 3 luni de la începutul colaborării, așadar economisești banii pentru combustibil, și discounturi la operații estetice și chiar investiții imobiliare.

Ți-ai făcut o idee făcând comparație între salarii din diverse domenii de activitate până acum? Dacă nu, sperăm că te-am ajutat să iei o decizie privind jobul la care vei aplica. Bineînțeles, asta nu înseamnă că trebuie să renunți la visul tău, ci că trebuie să profiți de oportunitățile din prezent.

Videochatul este o industrie profitabilă la nivel mondial, iar tu ai șansa să începi o carieră în domeniu la cel mai bun studio din Constanța. Programează un interviu la 0761 328 747 sau prin intermediul formularului de contact! ❣